Професионалният път на Лилия Димитрова стартира като маркетинг и търговски мениджър в различни дружества от индустриите ИТ и аутсорсинг за период от 10 години.

Кариерата ѝ във финансовия сектор започва през 2014 г. в Провидент Файненшъл България (част от международната група International Personal Finance), където в рамките на 3 години последователно заема позициите Мениджър обслужване на клиенти и Маркетинг мениджър, и е член на Борда на директорите на компанията в България.

Лилия Димитрова поема длъжността Главен изпълнителен директор на Фронтекс и член на Борда на директорите на дружествата от групата. Тя започва своята работа в компанията като Главен оперативен директор, отговорен за бизнес развитието и доставката на услуги на дружествата. От юни 2019 г. г-жа Димитрова е и зам.-председател на Асоциацията за управление на вземанията в България.

Лилия има диплома за Магистър по Финанси от УНСС и допълнителна специализация по Стратегически аутсорсинг в Университета в Съсекс, Великобритания.